donderdag 24 april 2008

Te gast bij "Alex Ontvangt"

Na eerst een uurtje met Propeller te hebben gerepeteerd, haastte ik mij gisteravond richting het Haagse cafe Lokaal Vredebreuk.

Daar was ik namelijk te gast in de talkshow "Alex Ontvangt", gepresenteerd door dichter-muzikant-culturele duizendpoot Alex Franken.

Alex ken ik onder andere van het project "100 Haagse dichters", waar wij beiden aan mee hebben gedaan, alsmede de eerste uitgave van de dichtbundel Poezie op Pootjes.

Het gesprek werd ingeleid door mijn nummer "Voor Mezelf" , gedraaid door DJ Dader.

In het daaropvolgende interview vertelde ik over de manier waarop het nummer ontstaan is. Het afgelopen jaar had ik wat emotionele klappen opgelopen in mijn prive-leven. Dat deed me realiseren dat het goed is om steeds voor anderen op te komen, maar dat ik mezelf dreigde te vergeten.

Sommigen onder jullie weten dan ook dat het even niet zo goed met me ging, en me daarom welbewust, en broodnodig, grotendeels uit het sociale leven had teruggetrokken.

Maar het werken aan mijn solo-nummers, alsmede het heroprichten van Propeller, hebben mij aardig geholpen om mezelf weer enigszins op poten te krijgen. Het komend jaar zal ik aan meer nummers gaan werken, om uiteindelijk met mijn soloproject voor de dag te komen.

Verder ondervroeg Alex me over mijn werk, mijn politiek activisme, en natuurlijk over de toekomst van Propeller. Hierbij kreeg ik de gelegenheid om het publiek uit te nodigen voor ons speciale verjaardagsconcert, komende zaterdag 26 april in het HPC.

Het interview werd uitgeleid door DJ Dader, die mijn protestsong "Point Of No Return" draaide.

Verder waren deze avond o.a. Tom Zeven (halfbroer van onze bassist) en Jasper & De Robots

Leuk was ook dat DJ Dader grote waardering voor "Voor Mezelf" toonde, en daarom heb ik hem mijn demo'tje geschonken.

Meer info:

ErgSterk

Was getekend,

Johnito

Geen opmerkingen: